Десетки изсечени дървета заради ремонта на ул. Опълченска“ в София

...
 Десетки изсечени дървета заради ремонта на ул. Опълченска“ в София
Коментари Харесай

Може ли да спре изсичането на дървета заради ремонта на ул. „Опълченска“ в София?

 

Десетки изсечени дървета поради ремонта на ул. „ Опълченска “ в София предизвикаха цивилен митинги и подвигнаха на крайник столичната полиция.

Снимка: bTV

Хората желаят да запазят зеленината си. Те обясниха, че от началото на ремонта са декларирали, че ще се борят за дърветата.

 Дете е в сериозно положение в болница: Майка му го измила с препарат за овце Светът 3 мин. Дете е в сериозно положение в болница: Майка му го измила с препарат за овце  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Баща е умъртвил сина си с дървен прът в Монтана България 2 мин. Баща е умъртвил сина си с дървен прът в Монтана  Нова експедиция на „ Титаник “ открива изгубената скулптура на Диана Версайска (СНИМКИ) Любопитно 4 мин. Нова експедиция на „ Титаник “ открива изгубената скулптура на Диана Версайска (СНИМКИ)  Ток умъртви 17-годишно момче, качило се на електрически дирек България 1 мин. Ток умъртви 17-годишно момче, качило се на електрически дирек  Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба подаде оставка Светът 3 мин. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба подаде оставка  Почина журналистът Иван Гарелов България 2 мин. Почина журналистът Иван Гарелов  Дете е в сериозно положение в болница: Майка му го измила с препарат за овце Светът 3 мин. Дете е в сериозно положение в болница: Майка му го измила с препарат за овце  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Баща е умъртвил сина си с дървен прът в Монтана България 2 мин. Баща е умъртвил сина си с дървен прът в Монтана  Нова експедиция на „ Титаник “ открива изгубената скулптура на Диана Версайска (СНИМКИ) Любопитно 4 мин. Нова експедиция на „ Титаник “ открива изгубената скулптура на Диана Версайска (СНИМКИ)  Ток умъртви 17-годишно момче, качило се на електрически дирек България 1 мин. Ток умъртви 17-годишно момче, качило се на електрически дирек  Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба подаде оставка Светът 3 мин. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба подаде оставка  Почина журналистът Иван Гарелов България 2 мин. Почина журналистът Иван Гарелов

Изгубихме битката за тях, само че като цяло желаеме да запазим зеленината в града “, споделиха хората, обезпокоени, че ремонтът може да засегне още дървета, чийто корени да изсъхнат.

Общински съветници от ПП-ДБ и от ГЕРБ влязоха в спор за плана и кой го е подписал, както и за какво не е спрян, щом има недоволни софиянци.

„ Този план е доста значим за нашия град и аз разбирам терзанията на хората, само че този план би трябвало да се реализира. Тук се обновя напълно канализацията, обновява се сектор, който от доста време не е ремонтиран и се построява нова канализация. По отношение на дърветата желая първо да уточня, че от тези дървета, които са отстранени, 14  са от тип, който би трябвало да бъде погубен по регламентт на Европейския съюз. А от началото на годината в общината са засадени към този момент над 700 нови дървета. Така че нямаме нарушаване на регламента, който изисква да има дървета преди да стартира унищожаване на други “, сподели Бойко Димитров, общински консултант от ПП-ДБ.

Движението по улицата е спряно

Той добави, че в случай че би трябвало да се преправя планът, е трябвало реновирането да се забави с година.

Снимка: bTV

„ ГЕРБ не осъществя този план точно тъй като се е знаело, че хората са против него. Същата беше и обстановката с „ Патриарх Евтимий “, където още веднъж имаше план, само че той не беше осъществен, тъй като хората излязоха на митинг Такава беше обстановката. А финалните подписи за това дърветата да бъдат изрязани, са на Васил Терзиев  ПП-ДБ-Спаси София. В контракта, който е подписан от ГЕРБ и госпожа Фандъкова е без обезпечено финансиране. Изпълнението на дейностите стартира след обезпечаване на финансирането, което значи че Васил Терзиев е харесал този план “, съобщи Антон Хекимян, общински консултант от ГЕРБ.

Вижте още във видеото. 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР